pl
de
en
fr
es
it
nl
se
tr
ru
pt
us
mx
be
br
hr
    Pierwsze kroki Pancer23 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Pancer23

Uśmiech problem znikanie kasy i kamykow a takze samoistne wywalanie z bractwa

Mam problem od wczoraj zniknely mi wszystkie kamienie oraz zdeponowana kasa zostalo 0 krysztalow z 38 bodaj i 6400 z ponad 35000
    Rowniez samoistnie wywala mnie z bractwa tzn wypadam z niego a szef pisze ze nie wywalal .
    Prosze o jak najszybsza pomoc Pozdrawiam

wlasnie znowu stracilem wszystka kase i wywalilo mnie z bractwa czy jakis admin moze sie moja sprawa zajac?i na dodatek zniknely wszystkie moje itemy a teraz mam 1 lvl i wszystko w plecy co jest

znowu mnie wywalilo z bractwa i zrestartowalo konto na pomoc zrobcie cos z tym

wiec co bedzie pomoze mi ktos teraz nie wiem czemu mam nick
    jestembojestem sam sie zmienil

pozdrawiam

ps drogi suporcie wiem ze nie ma juz gracza pancer 23 ale mozna sprawdzic ze byl i przesledzic historie konta nick obecny w grze ktory sam sie zmienil to jestembojestem wiec pliz przywruccie mi konto do pierwotnego stanu tzn nick Pancer23 kasa okolo38000 talarow i okolo38 krysztalow a takze rozwinite umiejetnosci i 30 lvl wiecej juz nie zawracam glowy i prosze o szybkie zalatwienie mojej sprawy oraz przepraszam za 6 maili ale po kazdej z zmian na moim koncie wysylalem 1 i tak wyszlo czekam wiec i jeszcze raz pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Pancer23 ; 23.06.2010 o 21:10

Pierwsze kroki gdmjox321 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar gdmjox321

Kawa Konta

Jak mnie by coś takiego spotkało to bym się wnerwił stracić konto na 30 lev
    A jak widać że suport nic z tego sobie nie robi że ludzie tracą konta!!!!!
    Jak tak dalej pójdzie to nie będzie komu kryształów kupować .

Dziwi mnie tylko że suport nabiera wody w usta

pozdrawiam

Pierwsze kroki Pancer23 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Pancer23

Domyślnie

znowu mam konto pancer23 i znowu zzerowane co sie z nim dzieje?znaczy znowu nastapil restart i zmiana nazwy?

dzis wyjezdzam wracam w niedziele czy jest szansa na odzyskanie konta do tego czasu sprawdziliscie juz ze na prawde mialem 30 lvl?
    ps na wszelki wypadek zmienilem haslo konta pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Pancer23 ; 24.06.2010 o 21:40

Domyślnie

Przejrzalem teraz historie wojen Zakonu Templariuszy i nie znalazlem swojego nicka ale suport moze sprawdzic walki chyba i zobaczyc ze albo sie w tym momencie nie bedzie zgadzala liczba zebranych raportow walki wiec wojny powinny byc wybrakowane a sa zakonczone albo ktorys z nickow tam zawartych jest zarejestrowany na moj mail nie powinno to byc trudne acz kolwiek jest pewnie troche pracochlonne pamietam ze kilka raportow walki zdobylem dla Zakonu Templariuszy pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Pancer23 ; 29.06.2010 o 15:06

Pierwsze kroki Manys befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Manys

Domyślnie

Faktycznie kilkukrotnie wywalało Pancera z naszego bractwa - i wydaje mi się, że powinno to być stosunkowo proste do sprawdzenia. Do jakichś danych archiwalnych support dostęp mieć musi..
    PS. Współczucie Pancer - mnie chyba taka 'przygoda' zniechęciłaby totalnie - ale nie poddawaj się i walcz

Moderator Czatu KW
    Mr_Spears befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Mr_Spears

Domyślnie

Witam. Zająłem się wstępnie tą sprawą. Na początku myślałem, że to zwykłe oszustwo, ale dla upewnienia się przyparłem kilka osób do muru. Nie zmieniły swojego zdania, więc zacząłem drążyć temat, aby dowiedzieć się prawdy.
    Natknąłem się na kilka sprzeczności, dziwnych ewenementów, i rzeczy, które zostaną pomiędzy mną, a ludźmi z którymi rozmawiałem. Jednakże co ważniejsze dla sprawy opublikuję, skomentuję, następnie przedstawię dowody za i przeciw oraz przedstawię wstępne podsumowanie incydentu.

Gracz Pancer23 o 09:36, 21 czerwca 2010r. zgłosił oficjalną apelację na forum, z powodu problemu jaki go dotknął. W tym również temacie została przedstawiona cała sprawa. Support z różnych powodów nie mógł mu pomóc.
    Problem dziwny i na pierwszy rzut oka wyglądał jak najzwyklejsze oszustwo i próba wyłudzenia.

Na początku rozpocząłem wywiad na chacie KW. Nikt, oprócz samych zainteresowanych, ani go nie znał ani nie kojarzył. Logi z ich wojen również na niego nie wskazywały - człowiek widmo.
    Następnie skontaktowałem się z nim, figurował pod nickiem "Biorni". Poprosiłem o wyjaśnienie sprawy. Odpisał:
    witam wszystko zostalo zapisane na forum starsi gracze pamietaja ze bylem pod takim nickiem i sie nawet udzielalem na forum masz zapisane daty co sie dzialo i kiedy .tylko potem ktos to zgrupowal moje posty w jeden. napisalem z 4 zgloszenia do suportu jak tylko sie dziala ta akcja mam je na skrzynce znaczy odpowiedzi jakby suport sie tym zajol tego samego dnia a nie po tygodniu to moze jeszcze jakies slady by byly a tak mam tylko swoja wersje i tych z zakonu templariuszy ktorzy mnie pamietaja nie wiem po co mialbym klamac nie mialem jakiegos superwypasionego konta za krysztaly ot 30 lvl 38 kamykow jakies okolo38000 w depozycie i rozwinieta postac nawet niezle w umiejetnosciach.napracowalem sie przy tym troche bo czesto sie logowalem wydaje mi sie ze w histori wojen powinno byc konto nawet pod innym nickiem ale z moim mailem i by wyszlo wtedy albo znikly moje rw i wtedy wojny powinny byc niewazne.a propo wywalilo mnie z neta i nie moge na czat wejsc nie wiem dlaczego.wracajac 1 dnia nagle stracilem wszystka kase i kamienie potem nagle cale wyposarzenie potem zzerowalo mi konto 1 lvl potem doszedlem spowrotem i mialem juz 5000 kasy potem zzerowalo znowu i zmiany nicka na Poslaniec z krainy i jestembojestem wydaje mi sie ze mogl sie ktos wlamac i specjalnie likwidowac konto dlatego zmienilem haslo mysle tak bo macie blad jak sie loguje na desert operation to jako nick przyjmuje mi mail a jako haslo nick i tu bylo tak samo ktos to mogl wykorzystac.na forum w miare wiernie opisalem wiem ze jeszcze ktos mial taka historie ze mial nagle 1 lvl i mial kolo mnie posta potem sie forum zmienilo i juz nie wiem jak sie to u niego skonczylo powtarzam po co mialbym klamac nie
    Jako, że konto na forum robi się automatycznie z tym w grze, sprawdziłem je, aby potwierdzić jego wersje z wiekowością konta. Te zostało założone w styczniu, co potwierdziło tą informację.
    Następnie napisałem do lidera jego bractwa "Zakonu TEMPLARIUSZY", gracza "gdmjox321". Jego odpowiedź:
    witam

Widzę że sprawa się ruszyła.
    Z mojej strony to wygląda następująco :
    1 był taki gracz jak Pancer23 , przyjety jako jeden z pierwszych członków jak dobrze pamiętam 13-15 Maja.
    2 był aktywnym graczem nawet bardzo
    3 zaczeło się od tego że zaczeło go wywalać samoistnie z bractw i zmieniało mu nick na posłaniec z krainy ( przynajmniej w mojej poczcie)
    4 cał zaistniała sytuacja trwała 1-3 dni i zresetowało mu konto do 1 lev i wszystko co miał .
    5 Moge w pełnej odpowiedzialności potwierdzić istnienie gracz Pancer23 i to o lev 28-30 nie jestem pewien bo szybko bił lev.

6 potwierdzić to mogą inni członkowie bractwa , bo był bardzo aktywnym graczem
    7 do tej pory mam w poczcie wychodzącej jako mail obiegowy bractwa różne info wysyłane i w miejscu Pancera23 mam teraz tylko puste miejce
    8 brał udział w wojnie i niema go tam teraz w raportach.

Chyba to wszystko co moge od siebie wnieść do tej sprawy. Ale bym był wdzięczny za odnalezienie tego konta bo chłopak był fajny i ok.
    Szkoda go poprostu
    wrazie czego jestem do dyspozycji
    Potwierdził on wersje wydarzeń głównego zainteresowanego. Jednakże punkt 2 oraz 6 kłócą się z niektórymi wypowiedziami innych członków. Paru wysoko-poziomowych nawet go nie kojarzy:
    wiem niewiele - szczerze to nie pamietam - chyba był taki nick na liście bractwa i to tyle.
    co do pancera to jak wchodziłem do bractwa to juz był , a jakies 10 dni temu weszedł do nas z nowym kontem poniewaz jak twierdził tamto mu ukradli a chce dalej grac , prawde mówi i tyle
    witam
    Pamietam gracza Pancer23, kojarze że był wysoko lvl dokładnie nie powiem. był silny jako gracz
    witam serdecznie. tak znam tego gracza i potwerdzam jego dane, potwierdzałem to tez na czacie ogolnyem dzien lub dwa dni temu
    wiem tylko tyle że znikneło jego konto na poziomie 30
    Powiem tak: słyszałem o tym, co się stało. Stracił konto 30 lvl bodajże, ileś tam kryształów i wkładu w grę. Dlaczego? Nie wiem, podobno błąd gry, jakiś bug? Nie wiadomo, mogę tylko zgadywać. Nie śledziłem tematu na forum, w każdym razie na jego miejscu porządnie bym się wkurzył, bo stracił sporo czasu na swoje konto. Zawsze był aktywny, działał w bractwie aktywnie i to, że stworzył nowe konto i upominał się o to, co osiągnął to moim zdaniem coś znaczy.
    Gdyby dostał bana za coś, stracił z jakiegoś powodu to wszystko, wtedy bym zrozumiał tą stratę. Natomiast sytuacja, która jakiś czas temu miała miejscu jest moim zdaniem co najmniej krzywdząca. Powinien wg mnie dostać rekompensatę, a już na pewno zasługuje na dokładnie rozpatrzenie tej sprawy

Ode mnie to tyle, zbyt wielu szczegółów nie znam, więc tylko to mogę napisać na ten czas. Myślę taż, że ktoś z bractwa będzie miał więcej do powiedzenia na ten temat
    Witam
    Znam tego gracza razem bylismy w sojuszu. Nawet dobrze sobie radzil byl aktywnym graczem. Pozniej sie dowiedzialem na czacie bractwa ze ktos mu konto buchnol. Mam nadzieje ze pomoglem.
    Pozdrawiam
    Witam
    Nie wiem o nim zbytnio wiele bo się nim nie interesowałem ale na pewno był u nas w bractwie, brał udział w wojnach (nie znalazłem jego udziału teraz) z czego co pamiętam miał coś koło 29 lvl. Z bractwa po prostu znikł nagle a później dowiedziałem się o tym co się stało z jego kontem.
    Co do kasy i kamieni to nie mogę potwierwdzić ponieważ nie miałem możliwości zobaczyć tego.
    napewno był taki gracz w naszej gildi i był dość dobrze rozwinięty
    Widziałem go w zasadzie od samego początku mojej gry. Płacił składki, pomagał bractwu, pisał przy ognisku bractwa. Na początku był słabszy, później ja trochę zaniedbałem questy itd i mnie wyprzedził miał około 30 poziomu tak, jak napisałem wcześniej.
    Brał udział w zasadzie we wszystkich wojnach, jakie były wtedy... przykładowo z GALIA.
    Witam !

Jak najbardziej tak. Jak przyszedłem do bractwa był i miał coś koło 30 lvl-u, i wersja początkowa gry widzę sprawiła mu nizłego psikusa...

Pozdrawiam.
    niestety nie wiem nic, nie znam kolegi
    Część potwierdziła, a część opierała się tylko na tym co usłyszała już podczas afery. Jednakże reasumując: Bractwo przychyliło się do zdania, że jednak ktoś taki tam był. Mamy już więc zdanie zgromadzenia.

Teraz trochę danych mechanicznych, a raczej ich brak. Konto wygląda jak zresetowane, bez historii, bez wojen, bez żadnych operacji finansowych z kryształami. Dosyć to skomplikowało całą sytuację. Jednakże luki w wojnach, mimo że nie wskazują na konkretną osobę, pokazują że coś tam było.

Po przeanalizowaniu tych informacji można dojść do wniosku, że gracz Pancer23 padł ofiarą błędu skryptu, który po prostu cofnął go do stanu początkowego. Należy zauważyć, że to nie pierwszy taki przypadek. Mimo, że zeznania się mieszają, a niektóre zagadnienia pozostają niejasne, można wstępnie założyć, że użytkownik jest niewinny.
    Kiedy przyjdzie główny administrator zajmie się tą sprawą i poda ostateczny werdykt.

Tak to wygląda z mojej strony, ale nie mam dostępu do wielu istotnych danych. Na chwilę obecną uważam, że mówisz prawdę.
    Ostatnio edytowane przez Mr_Spears ; 02.07.2010 o 09:37

Użytkownik Isiak23 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Isiak23

Domyślnie

Tak ogółem rzecz biorąc to jestem w stanie potwierdzić istnienie konta, które nazywało się Pancer23... gdy gracz ten miał poziom 29 był w Zakonie Templariuszy, podczas gdy moje bractwo miało z nimi wojnę... Sama prowadziłam z nim nieraz potyczki pod nickiem Panna-Nikt (teraz Isia23)...
    Z tego co pamiętam to byłam także na czacie w chwili gdy gracz Pancer23 zaczął się denerwować, że zginęły mu wszystkie itemy i kryształy i pieniądze... i pytał się nas czy taka sama sytuacja miała miejsce u nas, ale widocznie było to tylko w jego przypadku...

Uśmiech

Witam troche czasu minelo i jak moja sprawa?

Domyślnie

witam w zwiazku ze nic nie zostalo zrobione do tej pory z ta sprawa prosze o zamkniecie tematu .
    bez sensu zeby wisial a pozatym z nodow rozwinolem drugie konto a na tamto nawet nie zagladam.
    jak cos admini bedziecie wiedziec to piszcie do mnie na grze na nick Biorni.
    pozdrawiam pancer23

i do archiwum

+ Odpowiedz na ten temat

(Klaster: nd01 - Język: pl)
Space Pioneers

Space Pioneers