Kraje
Polska
Więcej gier Looki
    Debiutant Prospirit befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Prospirit

Domyślnie statystyki ataku/wojny

Witam,

nie wiem czy ktoś to czytał bo temat poruszony był w innym dziale tak więc moja propozycje wrzucam tutaj:

dobra tak na powaznie...posłużę się przykładem z gry przegladarkowej plemiona. Chodzi o sumowanie strat, wydatków itd z ataków.

Przykładowo strata to 1 f22 i 1 fregata
    i podane koszta: w tym przypadku 590000$

Są to zwykłe statystyki ale sporo osób lubi bawić sie w takie rzeczy...spojrzeć ile to sie rozwaliło przeciwnikowi:P

Oczywiście dobrze by było gdyby statystyki obliczane byly automatycznie po wklejeniu raportu (bez wpisywania osobno wszystkich danych)

Łatwo można by bylo tworzyć w ten sposób statystyki np całych wojen. Ile jednostek(w sumie) zniszczono przeciwnikowi, ile stracił nasz sojusz, ile zabrano fabryk, domków itd, ile zyskano, do tego podane własnie koszty jednostek, zużyte paliwo itp.

Wiadomo, że nie jest to niezbędne ale z pewnościa było by ciekawe i cieszyło by się dużym zainteresowaniem.

Wszechobecny Symusek befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Symusek

Domyślnie

jestem za

Debiutant dawidos06 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar dawidos06

Kciuk do góry

Podoba mi sie ten pomysl jestem za

Pierwsze kroki slawek0711 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar slawek0711

Domyślnie

ja też jestem za bo wojny są bez sensu a tak była by pamiątka na forum i fajna by była rywalizacja popieram pomysł można by było poprawić

Użytkownik jacek12345 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar jacek12345

Domyślnie

super pomysł ułatwi dochodzenie jaki sojusz wygrał

Pierwsze kroki slawek0711 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar slawek0711

Domyślnie

najłatwiej by było zrobić jakiś regulamin i np. wojna zaczynała by się po 24h od wstawienia na forum nie liczyli byśmy punktów tylko wywołujący wojnę ustalił by czas ile wojna będzie trwała tu już by musiał być regulamin ile minimum i maksimum czasu powiedzmy 7 dni i 1 opcja kto przez 7 dni więcej wygra ataków wygrywa albo jakiś ranking też w czasie bo wojna nie może trwać za długo ustalić np. do 10 wygranych bitew jak ktoś ma jakieś pomysły niech piszę

Użytkownik jacek12345 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar jacek12345

Domyślnie

powinna być po prostu tabelka z % walk u tyle co na to admini?

jacekj
    Gast Avatar jacekj

Domyślnie

W wolnej chwili napiszę addona do FF który będzie zmieniał automatycznie raporty wg. Waszych zaleceń. Ale proszę o cierpliwość.

Debiutant maxowaty1972 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar maxowaty1972

Frage Wytrzyma serwer ???

Pomysł w zupełności udany - jestem ZA.
    Ale trzeba zadać sobie pytanie:
    Czy serwer to wytrzyma? Czy nie będzie większych lagów jak są do tej pory?

Domyślnie

pewnie powiększy lagi lecz tylko przy największych tłokach tak jak ja siedze ok 2 w nocy to zasuwa jak...

Debiutant Prospirit befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Prospirit

Domyślnie

Cytat Napisał maxowaty1972 Zobacz post
    Pomysł w zupełności udany - jestem ZA.
    Ale trzeba zadać sobie pytanie:
    Czy serwer to wytrzyma? Czy nie będzie większych lagów jak są do tej pory?
    tak naprawde nei bedzie to duzym obciazeniem(bynajmniej tak mi sie wydaje) raporty te nie beda zapisywane na serwerze...beda tworzone na bieżąco. Jest to dosyc prosty programik do napisania

druga opcja: programig ten moze byc rownie dobrze do porbania...i kazdy bedzie obliczal to na swoim komputerze, a nie na serwerze

Zamknięty Temat
(Klaster: nd32 - Język: pl)
zur Empire Universe 2 Homepage