Kraje
Polska
Więcej gier Looki
    Pierwsze kroki Castagiro befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Castagiro

Domyślnie Sprzedaż niechcianych jednostek.

Witam.
    Mam propozycję związana z jednostkami a ściślej mówiąc ich sprzedażą gdy są niepotrzebne.
    Możecie mówić, że podobny temat był (usuwanie wojsk - Looki Forum) ale tam było o usunięciu, mnie chodzi o sprzedaż na np "złom" za 40-50% jej wartości.
    Zdarza się często, że jakieś jednostki są nam niepotrzebne a nikt ich nie chce kupić dlatego uważam, że taka opcja mogłaby być tzw ostatnią deską ratunku dla tych co chętnie by się pozbyli paru sztuk jakichś jednostek.

Pozdrawiam

jacekj
    Gast Avatar jacekj

Domyślnie

Najlepszym rozwiązaniem jest nie robić więcej niż można utrzymać. To gra strategiczna więc macie kombinować sami a nie szukać najłatwiejszej opcji.

Pierwsze kroki Castagiro befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Castagiro

Domyślnie

Wiesz, rzecz w tym, że czasem ktoś zrobi ileś jednostek bo jest mu potrzebne ale po jakimś czasie tylko zalegają bo są bezużyteczne a nikt ich nie chce kupić. Taka dodatkowa opcja pozbycia się tego co nie chcemy, nie potrzebujemy itp.
    Jak już mówimy "to jest gra strategiczna" to w grach strategicznych jest opcja np "zwolnij ze służby" lub "usuń" ale to nie o to chodzi.
    Jak wspomniałem, niekiedy jest tak, że ktoś naprodukuje lub nakupi jednostek na jakiś atak, przeprowadzi goi okazało się,że za dużo wyprodukował/kupił i chciałby się ich pozbyć a nikt nie chce kupić od niego

Debiutant Prospirit befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Prospirit

Domyślnie

no mysle ze to bardzo dobry pomysl. Tez nie raz mialem problem z pozbyciem sie jednosek.

Domyślnie

Ewentualnie mozna by zrobić tak, że za opłatą oddajesz na złom. Przykładowo za jedną jednostkę płacisz 1000 dolców

Pierwsze kroki Makinto13 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Makinto13

Domyślnie Szrot

Jestem za aby można było flotę oddać na szrot np:50% jej wartości

Nowy Galonger befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Galonger

Domyślnie

A ja jestem za tym żeby zostało tak jak jest. Wymaga to nieco myślenia i planowania, więc dlatego trzeba to zmienić? Śmieszne...

Domyślnie

Widzisz Galonger, tu nie chodzi o to, że ktoś nie myśli, ale wyobraź sobie,że wg Twoich obliczeń na atak potrzebne ci będzie 15mln F22. Przeprowadziłeś atak...okazało się, że potrzebne było o wiele mniej i 10mln zalega Ci niepotrzebne 10mln. Wystawiasz to na handel ale nikt nie chce kupić. I co? i masz pełno niepotrzebnych jednostek. Wtedy bierzesz tak "skup złomu" i wywalasz tam, to co Ci zalega. Proste
    Oczywiście albo zrobić tak, że sprzedajesz tam za 40% wartości albo oddajesz tam za jakąś opłatą np 1jednosta = 1000$

P.S.
    Ja wiem, że F22 schodzą, to było dla przykładu.

Użytkownik karolu befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar karolu

Kawa

to je wojna!!! jedna bitwa i pozbywasz sie armi? abezdura

Mrugnięcie :]

ja bym to trochę przemienił żebyśmy za jej zlikwidowanie płacili 50/150% np
    ktoś sprzedaje 1000000żołnierzy bo już ma zbyt dużo pkt i mu są nie potrzebne więc za ich zlikwidowanie płaci 60000000$ [przy 50% bo jeden żołnierz to 120$] taki jakby zasiłek żeby oni nie płakali ze nie mają pracy
    http://c.wrzuta.pl/wi571/c5508c4800097259478ce71e/0/pola%20raksa

Debiutant maxowaty1972 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar maxowaty1972

Domyślnie

Cytat Napisał Supro_Orginal Zobacz post
    ja bym to trochę przemienił żebyśmy za jej zlikwidowanie płacili 50/150% np
    ktoś sprzedaje 1000000żołnierzy bo już ma zbyt dużo pkt i mu są nie potrzebne więc za ich zlikwidowanie płaci 60000000$ [przy 50% bo jeden żołnierz to 120$] taki jakby zasiłek żeby oni nie płakali ze nie mają pracy
    Taka wcześniejsza emerytura?
    Pomysł dobry, jestem za wprowadzenie w/w pomysłu w grę.

jacekj
    Gast Avatar jacekj

Domyślnie

Jak już to niech każdy płaci 50% wartości wojska za jego zlikwidowanie bez żadnego zwrotu.

Przyzwyczajony Mikekun befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Mikekun

Domyślnie

Nie rozumiem dlaczego ten temat jest prowadzony.

jacekj na samym początku udzielił poprawnej odp. Nie chcesz nie rób, albo sprzedaj. To po pierwsze .

Po drugie temat ma złą nazwę i to nie dotyczy już tylko sprzedaży ale usunięcia jednostki. A w takich grach przez przeglądarkę nie jest to raczej możliwe. No chyba że na pirackich wersjach ........

Po trzecie temat jest do zamknięcia, bowiem z sprzedaży zrobiło się złomowanie czyli usunięcie jednostki ....
    Jak kazdy czlowiek, lubie przestrzen ...
    Jak kazdy czlowiek, lubie poznawac ludzi ...
    Jak kazdy czlowiek, lubie doswiadczac nie doswiadczonego ...
    Jak kazdy czlowiek, lubie dyplomacje i wojne ...
    Ale przede wszystkim lubie sie wybudowac, wyprodukowac co trzeba, oraz wdeptac w ziemie ....
    Kazdego na potkanego wroga w zyciu jak i w grze ...

Wszechobecny Volvo1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Volvo1

Domyślnie

Tak to juz jest jak sie robi kilka mln zolnierzy a pozniej che sie ich pozbyc ja latwo robic

Debiutant barmanokok befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar barmanokok

Domyślnie

Cytat Napisał Volvo1 Zobacz post
    Tak to juz jest jak sie robi kilka mln zolnierzy a pozniej ,,,,,,,,,,,,,
    trzyma sie wojo na skladzie- juz po 2 przegranych bedzie ujemna tura!!!!
    hm.. nie wstyd ci?

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
(Klaster: nd44 - Język: pl)
zur Empire Universe 2 Homepage