Kraje
Polska
Więcej gier Looki

Zobacz wyniki ankiety: Taryfikator Kar, jestem

Głosujących
16. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ZA

13 81.25%
  • PRZECIW

3 18.75%
    pajur
    Gast Avatar pajur

Kawa Kary nakładane na graczy łamiących owu

Coraz cześciej spotykam sie zarówno tu na forum, jak równiez na czacie gry z uwagami związanymi z karami za łamanie OWU

Mianowicie zdecydowana wiekszość (jak sądzę) graczy uważa nakładane kary za zbyt łagodne...
    Ja mam na ten temat podobne zdanie. Jako przykład podam atakowanie w celu rozpoznania sił obrony przeciwnika. Jak do tej pory karą jaka spotyka za to graczy (o ile mi wiadomo) jest zablokowanie konta na 24godziny... I uważam że opłaca się taką kare poniesc, wychodzi to znacznie tańsze niz wydanie setek milionów złota na skan.
    Niestety dopóki kary beda tak błache, bedziemy co raz czesciej spotykali sie z łamaniem regulaminu, co z kolei spowoduje całkowitą samowolke a w następstwie odstraszy wiekszosc grajacych uczciwie użytkowników.

W związku z powyższym chciałbym zaproponowac "drastyczne" zwiekszenie obowiązujacych do tej pory kar. A ponad to idąc dalej, aby nikt nie mówił o nie sprawiedliwości, proponuje opracować TARYFIKATOR KAR, który bedzie bezwzglednie przestrzegany niezależnie od tego jaką pozycje dany gracz zajmuje i ile pieniedzy wydaje na diamenty.
    Ostatnio edytowane przez pajur ; 01.03.2010 o 19:37

Przyzwyczajony Mikekun befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Mikekun

Domyślnie

Jestem za.

Wkurzają mnie ataki po 5 w liczbie 10k żołnierzy albo po takiej liczbie ile dozwalają pkt na to
    Jak kazdy czlowiek, lubie przestrzen ...
    Jak kazdy czlowiek, lubie poznawac ludzi ...
    Jak kazdy czlowiek, lubie doswiadczac nie doswiadczonego ...
    Jak kazdy czlowiek, lubie dyplomacje i wojne ...
    Ale przede wszystkim lubie sie wybudowac, wyprodukowac co trzeba, oraz wdeptac w ziemie ....
    Kazdego na potkanego wroga w zyciu jak i w grze ...

Wszechobecny Seba1900 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Seba1900

Domyślnie

Pajur aleś się spisał.... ale w pełni się z Tobą zgadzam i popieram Twoją propozycje ;p ciesz się rzadko to się zdarza

Pierwsze kroki marek27 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar marek27

Domyślnie taryfikator

Pajur popieram i myśle, że spotka się to z dużym poparciem

Debiutant KaczyMKS befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar KaczyMKS

Kciuk do góry

Cytat Napisał Rabbit_WRB Zobacz post
    Hmm... A ja nie rozumiem kto i co ma przeciwko skanom wojskiem... W rzeczywistości również i takie akcje były przeprowadzane.

Ja bym w prowadził tylko jedną nowość... Jeśli Agresorowi po przegranym ataku nie zostanie żadna jednostka, wtedy zamiast raportu, będzie napisane np: "Twoje jednostki zostały kompletnie zniszczone". Co Wy na to?
    ja siez Toba zgodzę. Bład to jest w tym ze wysle 1 zolnierza i mam skan jednostek.. jak sie przegra to wałek i niema.. twoje jednostki zostały unicestwione.. i tyle. chodz jesli wysylasz regularna armie i przegrasz to chcialbys widziec jak to bylo nawet jesli przegrales a nie widziec sam komunikat otym, no ale jesli ktos przezyje to widzisz jesli nie to nie..moze byc

pajur
    Gast Avatar pajur

Kawa

Cytat Napisał Rabbit_WRB Zobacz post
    Hmm... A ja nie rozumiem kto i co ma przeciwko skanom wojskiem... W rzeczywistości również i takie akcje były przeprowadzane.

Ja bym w prowadził tylko jedną nowość... Jeśli Agresorowi po przegranym ataku nie zostanie żadna jednostka, wtedy zamiast raportu, będzie napisane np: "Twoje jednostki zostały kompletnie zniszczone". Co Wy na to?
    Ale chodzi nie tylko o ten punkt regulaminu, to był tylko przykład.
    Chodzi o opracowanie jakiegos spisu przewinień i ustalenie rodzaju kary jaka za to grozi, i oczywiście przestrzeganie tego.

Np.
    za obraźliwe wiadomości blokada konta na 7 dni
    za wspamniany atak na 2 tygodnie..
    itd.

Niech każdy wie czym grozi łamanie przepisów i niech widzi że kary sa konsekwentnie nakładane zgodnie z takim kodeksem.

Założę sie ze gra stanie sie o wiele przyjemniejsza dla wszystkich, weidzac, że OWU jest w grze nie tylko zbiorem podpunktów których nikt nie przeczytał, lecz powszechnie stosowanym i egzekwowanym Prawem.

A srogie kary odstraszą zarówno hołotę jak równiez bugerów o których ciagle się mówi, narzeka, a konsekwencje jakie ponoszą do tej pory są naprawde błache

Debiutant maxowaty1972 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar maxowaty1972

Kawa

Cytat Napisał pajur Zobacz post
    Ale chodzi nie tylko o ten punkt regulaminu, to był tylko przykład.
    Chodzi o opracowanie jakiegos spisu przewinień i ustalenie rodzaju kary jaka za to grozi, i oczywiście przestrzeganie tego.

Np.
    za obraźliwe wiadomości blokada konta na 7 dni
    za wspamniany atak na 2 tygodnie..
    itd.

Niech każdy wie czym grozi łamanie przepisów i niech widzi że kary sa konsekwentnie nakładane zgodnie z takim kodeksem.

Założę sie ze gra stanie sie o wiele przyjemniejsza dla wszystkich, weidzac, że OWU jest w grze nie tylko zbiorem podpunktów których nikt nie przeczytał, lecz powszechnie stosowanym i egzekwowanym Prawem.

A srogie kary odstraszą zarówno hołotę jak równiez bugerów o których ciagle się mówi, narzeka, a konsekwencje jakie ponoszą do tej pory są naprawde błache
    Tutaj Tobie przyznaję 100%-ową rację.
    Kara to kara a nie tak jak ban na czacie, że po kilku minutach ban mija.
    W innych grach bany są bardziej surowe.

Debiutant familimen befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar familimen

Kawa

POPIERA I ZGADZAM SIĘ!
    i znowu bym nagrodził kolegę za inwencję twórczą i dobry pomysł!

Wszechobecny Symusek befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Symusek

Domyślnie

pomysł 1 klasa

Debiutant maxowaty1972 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar maxowaty1972

Kciuk do dołu

upsss. sorki. pomyliłem dział.
    Ostatnio edytowane przez maxowaty1972 ; 06.03.2010 o 20:20

jacekj
    Gast Avatar jacekj

Domyślnie

Witam

Przemyślimy sprawę i może w przyszłym tygodni pojawi się tabela kar.

Zamknięty Temat
(Klaster: nd44 - Język: pl)
zur Empire Universe 2 Homepage