Kraje
Polska
Więcej gier Looki

Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o tym?

Głosujących
10. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • jestem ZA

5 50.00%
  • jestem PRZECIW

5 50.00%
    Debiutant maxowaty1972 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar maxowaty1972

Domyślnie Jednostki Wywiadowcze

Napiszę krótko:
    Możliwość kupna/sprzedaży Jednostek Wywiadowczych.
    Co o tym sądzicie?

Wszechobecny Symusek befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar Symusek

Domyślnie

można by też sprzedawać obronę

Nowy KasperQ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar KasperQ

Kciuk do dołu

Cytat Napisał maxowaty1972 Zobacz post
    Napiszę krótko:
    Możliwość kupna/sprzedaży Jednostek Wywiadowczych.
    Co o tym sądzicie?
    To miało by sens gdyby nie można było skanować np. żołnierzami , ale niestety się tak dzieje a support nie reaguje na takie zachowanie graczy.
    Dla porównania gracz inwestuje w 1 mln żołnierzy i nimi skanuje, natomiast skanowany inwestuje swoje środki w 30k satelit. kto jest gorą? oczywiście ten który skanuje żołnierzami bo środki przeznaczone są na jednostki do ataku.Nie musi też tracić przy tym na złoto, bo złoto sprzeda i zainwestuje w jednostki atakujące.
    Przy obecnej tolerancji takich postępowań inwestowanie w wywiad,złoto jest bezsensowne.

jacekj
    Gast Avatar jacekj

Domyślnie

Cytat Napisał Symusek Zobacz post
    można by też sprzedawać obronę
    Nie no, a czym być przewoził miny wodne? I trzeba by było odkopywać miny lądowe. Masz saperów? hehe

Cytat Napisał KasperQ Zobacz post
    To miało by sens gdyby nie można było skanować np. żołnierzami , ale niestety się tak dzieje a support nie reaguje na takie zachowanie graczy.
    Dla porównania gracz inwestuje w 1 mln żołnierzy i nimi skanuje, natomiast skanowany inwestuje swoje środki w 30k satelit. kto jest gorą? oczywiście ten który skanuje żołnierzami bo środki przeznaczone są na jednostki do ataku.Nie musi też tracić przy tym na złoto, bo złoto sprzeda i zainwestuje w jednostki atakujące.
    Przy obecnej tolerancji takich postępowań inwestowanie w wywiad,złoto jest bezsensowne.

Support odpowiada i reaguje na każdo zgłoszenie, ale niekiedy nie wystarczy 2 min aby ocenić i ukarać danego gracza. Decyzje nie mogą być podejmowane pochopnie.

Kciuk do góry

Cytat Napisał jacekj Zobacz post
    Nie no, a czym być przewoził miny wodne? I trzeba by było odkopywać miny lądowe. Masz saperów? hehe
    Panie Jacku, wystarczy pomyśleć, podać pomysł twórcom gry i po problemie.

Wprowadzić dodatkowe jednostki transportowe, bo z tego co Pan pisze
    wynika że czolgi, złoto ,olej i amunicja jest chyba teleportowana, bo nie ma jednostek transportowych do dyspozycji a jednak docierają.

transport- An-124 Rusłan i Lockheed C-130 Hercules

Support odpowiada i reaguje na każdo zgłoszenie, ale niekiedy nie wystarczy 2 min aby ocenić i ukarać danego gracza. Decyzje nie mogą być podejmowane pochopnie.
    Tu się z Panem zgadzam, pracował Pan nad znanym Nam przypadkiem piec dni a ukarany dostał 24h blokadę.
    Przerost formy nad treścią czy tak nisko ocenia Pan swój czas?

Skanowanie żołnierzami;
    To jest błąd twórców gry, którzy do końca nie przemyśleli tego wątku.
    Osobiście nie wierze w życie pozagrobowe dlatego dziwi mnie fakt ,że jeśli ktoś wyśle żołnierzy do ataku i wszystkich traci ,skąd wie co ma przeciwnik??? W takim przypadku powinna się pojawić wiad. ,że nie można ustalić jednostek wroga, bądź też jak w przypadku jed.wyw. atakowany widzi flotę i obronę agresora, co jest logiczne.
    Ostatnio edytowane przez KasperQ ; 25.02.2010 o 10:48

Domyślnie

To może powierz jakim sposobem przenosi się wieżowce, domki,rafinerie itp z bazy wroga do swojej bo ja sobie nie wyobrażam targania całego miasta na plecach przez żołnierzy

Użytkownik EsAmo befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar EsAmo

Domyślnie

Masakra. Budynków nie przewozisz, a zajmujesz.

Domyślnie

Cytat Napisał EsAmo Zobacz post
    Masakra. Budynków nie przewozisz, a zajmujesz.
    ok rozumiem ale po wygranej bitwie jednak on pojawiają się w kraju atakującego i znikają z kraju obrońcy?

To jest tylko gra i można by było wprowadzić zmiany które pozwoliły by sprzedawać jednostki wywiadowce i obronę
    Ostatnio edytowane przez Symusek ; 25.02.2010 o 16:32

Kciuk do dołu

jestem na nie jednostki szpiegowskie trochę i nawet zbyt nie realne w realu i w necie :P
    http://c.wrzuta.pl/wi571/c5508c4800097259478ce71e/0/pola%20raksa

pajur
    Gast Avatar pajur

Kciuk do dołu

handel jednostkami szpiegowskimi miałby sens tylko i wyłącznie gdyby gracz musiał ponisic koszta utrzymania ich, tj. koszt na ture.

Niemają takich kosztów, podobnie z resztą jak i jednostki obrony, wiec jaki w tym sens ??

jedynie strata kasy.. produkcja za godziwą, sprzedarz za minimalna.. gdzie tu logika ??

Bo nie uwierze by ktokolwiek kupił je za wiekszą cene niz moze wyprodukowac...
    Własnie.. handel bronią.. czy gracze wystawiajacy wojska ( jakiekolwiek inne niz super jednostki) za cene godziwą lub wyższą, naprawde licza na to że jakikolwiek "frajer" to kupi ??
    Muszę powiedziec że widze pełno takich ofert w C.H. i nie moge wyjść z "podziwu" stwierdzenia, że ludzka chciwość przewyższa rozum :/

kolejna lekcja dla najmłodszych graczy.. mogą sporo wynieść z D-O, i stać sie mądrzejszymi ludzmi

Debiutant maxowaty1972 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast Avatar maxowaty1972

Wykrzyknik Odpowiedź

Cytat Napisał Supro_Orginal Zobacz post
    jestem na nie jednostki szpiegowskie trochę i nawet zbyt nie realne w realu i w necie :P
    A mam takie pytanie:
    Koparka, spych oraz wywrotka to realne?

Kawa

Cytat Napisał pajur Zobacz post
    handel jednostkami szpiegowskimi miałby sens tylko i wyłącznie gdyby gracz musiał ponisic koszta utrzymania ich, tj. koszt na ture.

Niemają takich kosztów, podobnie z resztą jak i jednostki obrony, wiec jaki w tym sens ??

jedynie strata kasy.. produkcja za godziwą, sprzedarz za minimalna.. gdzie tu logika ??

Bo nie uwierze by ktokolwiek kupił je za wiekszą cene niz moze wyprodukowac...
    Własnie.. handel bronią.. czy gracze wystawiajacy wojska ( jakiekolwiek inne niz super jednostki) za cene godziwą lub wyższą, naprawde licza na to że jakikolwiek "frajer" to kupi ??
    Muszę powiedziec że widze pełno takich ofert w C.H. i nie moge wyjść z "podziwu" stwierdzenia, że ludzka chciwość przewyższa rozum :/

kolejna lekcja dla najmłodszych graczy.. mogą sporo wynieść z D-O, i stać sie mądrzejszymi ludzmi
    Jak się ma nóż na gardle to wszystko człowiek kupi.
    Niejeden towar nawet w małej ilości musiałem kupować po maximum.
    Czasem żeby zyskać, trzeba najpierw stracić.

To nie żadna chciwośc, to tylko propozycja.
    Odnośnie co do rozumu to wydaje mi się że brakuje Tobie troche do mnie.

pajur
    Gast Avatar pajur

Kciuk do dołu

Podaj mi choć jeden sensowny przykład zakupu satelity za cene wieksza niz koszt jej produkcji, bo według mnie, bedzie to tylko otworzenie nieuczciwym graczom kolejnych drzwi do krętactw i matactw.

No i owszem czasem warto zapłacic wiecej.. ale tylko za cos czego nie jestesmy w stanie miec za mniej...

Cytat Napisał maxowaty1972 Zobacz post
    ...
    Odnośnie co do rozumu to wydaje mi się że brakuje Tobie troche do mnie.
    Dowartościowałes sie ? Bo ja nie zamierzam wdawac sie w dzieciece przekomarzanki i komentować tej jakze dojżałej "mądrośći"
    Ostatnio edytowane przez pajur ; 28.02.2010 o 23:08

Kciuk do dołu

Cytat Napisał pajur Zobacz post
    Podaj mi choć jeden sensowny przykład zakupu satelity za cene wieksza niz koszt jej produkcji, bo według mnie, bedzie to tylko otworzenie nieuczciwym graczom kolejnych drzwi do krętactw i matactw.

No i owszem czasem warto zapłacic wiecej.. ale tylko za cos czego nie jestesmy w stanie miec za mniej...

Dowartościowałes sie ? Bo ja nie zamierzam wdawac sie w dzieciece przekomarzanki i komentować tej jakze dojżałej "mądrośći"

Pajur jak Ty nie widzisz sensu w handlu jed. wywiad. to możne znajdź tu sens;
    Gracz A inwestuje w satelity np 30 tys sztuk, co daje nam 150 mld + koszty misji i skanuje tylko jedną z trzech możliwych opcji.
    Gracz B inwestuje np w 1mln żołnierzy i wysyła jako atak, samemu nic nie traci ponieważ, nic tak naprawdę nie ma.Koledzy z sojuszu Gracza B maja wgląd w raport i w miarę potrzeby atakują gracza A .
    Tym sposobem dziennie można przeskanować 10 graczy, skanując jednocześnie obronę jak i floty gracza A.

A teraz najlepsze; Gracz B robił to przez 5 dni, kare jaką support nałożył na gracza B to blokada konta na 24h.

Pytam się więc gdzie tu jest sens w sprzedaży ,zakupie i produkcji satelit?????

pajur
    Gast Avatar pajur

Kciuk do dołu

Cytat Napisał KasperQ Zobacz post
    Gracz A inwestuje w satelity np 30 tys sztuk, co daje nam 150 mld + koszty misji i skanuje tylko jedną z trzech możliwych opcji.
    Gracz B inwestuje np w 1mln żołnierzy i wysyła jako atak, samemu nic nie traci ponieważ, nic tak naprawdę nie ma.Koledzy z sojuszu Gracza B maja wgląd w raport i w miarę potrzeby atakują gracza A .
    Tym sposobem dziennie można przeskanować 10 graczy, skanując jednocześnie obronę jak i floty gracza A.

A teraz najlepsze; Gracz B robił to przez 5 dni, kare jaką support nałożył na gracza B to blokada konta na 24h.

Pytam się więc gdzie tu jest sens w sprzedaży ,zakupie i produkcji satelit?????
    Odbiegasz od tematu... sens sprzedazy tych 30000 setelit.. newet o Tym nie wspomniałes.

Co do ataku w celu rozpoznania, wiadomo ze jest to zabronione, a kary nakładane przez support... no coment :/

zamiast pokazywac graczom jak łatwo i bezkarnie jest łamac zasady, zastanów sie nad wnioskiem o zwiekszenie kar dla nieuczciwych graczy

Zamknięty Temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
(Klaster: nd32 - Język: pl)
zur Empire Universe 2 Homepage