-
Gra 18 Wheels of Steel: Extreme Trucker
Symulator wielotonowej ciężarówki. Zajmujemy się przewożeniem ładunków w ekstremalnych warunkach i ciekawych lokacjach, między innymi na obszarach pustynnych i terenach arktycznych.
Extreme Trucker jest kolejną odsłoną bardzo popularnej serii 18 Wheels of Steel, będącej dziełem studia deweloperskiego SCS Software. W trakcie rozgrywki zasiadamy za kierownicami ogromnych ciężarówek, zajmując się rozwożeniem ładunków.
Podstawowym usprawnieniem w stosunku do poprzednich odsłon cyklu jest to, że tym razem zabawa nie ogranicza się do pojedynczego terenu działań. Do naszej dyspozycji oddano pięć zasadniczych lokacji, a cechą charakterystyczną opisywanej gry jest konieczność zabawy w ekstremalnych warunkach. Mowa tu między innymi o dżunglach Ameryki Południowej, pustynnych obszarach Afryki, terenach arktycznych czy wielkich australijskich autostradach.
W zależności od wybranej przez siebie lokacji otrzymujemy nieco inny zestaw maszyn, których w całej grze jest 25. Zwiększono również stopień zróżnicowania przewożonych ładunków. Jest ich w sumie 40 rodzajów, a ponadto niektóre z nich cechują się zwiększonym ryzykiem z uwagi na dużą łatwopalność czy wagę. Model jazdy w dalszym ciągu zakłada konieczność przemieszczania się zgodnie z obowiązującymi przepisami ruchu drogowego, jak również dbanie o stan paliwa i wiele innych czynników. Nowością jest konieczność stałego monitorowania temperatury silnika, tak by ciągnik się przypadkowo nie przegrzał.
Ważną rolę nadal stanowi konieczność nieustannego rozbudowywania swojego transportowego imperium poprzez wybieranie najlepszych zleceń, kupowanie nowych ciągników, zatrudnianie kierowniców i wyznaczanie im zadań. Producent w pewnym poprawił zachowania konkurencyjnych firm na rynku, które dążą do podebrania nam najlepszych kursów i pracowników.
Oprawa wizualna gry została znacznie poprawiona, a zmiany objęły między innymi ilość detali otoczenia, jakość zastosowanych tekstur czy szczegółowość wykonania kabin poszczególnych ciągników. Kursy odbywają się o różnych porach dnia i przy zmiennych warunkach pogodowych.
Oj dużo czasu mi poszło na jeżdżenie ciężarówką... Szczególnie bawiło mnie potrącanie radiowozów i ucieczka przed pościgiem. No cóż na koniec i tak zostałam złapana, ale ta adrenalina
Zmiany pogodowe, zmiany ciężarówek, różnorodność wożonego towaru, a przede wszystkim dowiezienie go w całości i jako pierwsza osoba z kilku, to coś niesamowitego. Taki mini wyścig
Gdzie zazwyczaj przeciwnik dysponuje ciut lepszym kombajnem :P Ale i tak łamiąc przepisy, bądź jeżdżąc na skróty po nieoznaczonych na mapie drogach, można było przy odrobinie wysiłku dojechać z małymi stratami 
A wy graliście, w którąś część 18 Wheels of Steel?
-
Osobiście grałem w wiele symulatorów Ciężarówek , ale w symulatory tej firmy mi sie najlepiej grało , moja ocena 9/10
-
happy
czesc mam wiele gier 18 wheels ale w to nie gralem mozna ja gdzies pobrac.
Aha ii z oceny poprzednich 18 wheels daje 10/10
-
Ja wolę Euro Truck Simulator 2008 i Eksplansja Wielka Brytania
Polecam te dwie gry na temat symulatorów ciężarówek
-
A mój kolega 10min. jechał na pustym baku ;p ale udało mu się dojechać. A ja daje 7.5.10 grafika mogła być lepsza.A też bardzo fajną grą jest COLIN MCRAE DIRTS 2 grajcie na kierownicy tak jest większa frajda
-
Grałem we wszystkie oprócz tej. I najgorsze jest to że na internecie są tylko triale po angielsku! Czy zna ktoś stronę na której można pobrać "18 Wheels of Steel: Convoy" lub każdą inną z serii "18 Wheels of Steel" bez triala?
-
Ja grałem w across america, a teraz gram w haulin
-
18 wheels
Ja grałem w 18 wheels of steel across america ale gra jest zbyt uproszczona jak dla mnie
Lepiej się gra w Hard truck 18 wos chociaż wkurza ruszanie ciężarówką z towarem. Podoba mi się to że jest ograniczenie czasowe.
No i jeszcze Hard Truck Apocalipse. Co prawda nie ma to wiele wspólnego z poprzednimi grami ale ciężarówki są i jakaś namiastka przewożenia towarów też poza tym to strzelanka samochodowa więc całkiem fajnie się gra
-
też w to grałem ale wole hard trucka 2 albo Euro Truck Simulator 2008
oba są niezłe .
Power resides where men believe it resides
-
to nie symulator
To predzej "zrecznosciowka" oparta na temacie 18wos ;-)
Juz jest czesc 2, do sciagniecia za darmo 1 h gry.
Dla mnie symulator z serii 18wos :
Haulin - usa canada mexico
i
German Truck Simulator
(ciezarowki MAN z licencja) ;-)
a wczesniej Euto Truck Simulator.
W UK Truck Simulator jeszcze nie gralem, czekam jak stanieje ;-)
-
Jak dla mnie ta gra jest wyśmienita : )) Bardzo mi się spodobała i zacząłem w nią grać
Bardzo dobry symulator ciężarówek. Daje 9/10
-
JA tam jednak wolałem poprzednie części. Szkoda, że w Extreme Trucker nie ma żadnych miast, dlatego właśnie gra znudziła mi się bardzo szybko. Fajne było prede wszystkim to, że dali kilka fajnych lokacji, a nie tylko USA
02.05.2012 20:31
11.04.2012 21:36
10.04.2012 21:08
31.03.2012 17:31
20.03.2012 10:49
04.03.2012 11:43
27.02.2012 06:24
16.02.2012 11:22
16.02.2012 11:20
15.02.2012 11:40
13.02.2012 10:06
10.02.2012 20:09